24.11.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Bu okul eşitliğin farkındalığını artıracak

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda on yıldır çalışmalar yürüten Borusan Holding, Toptalent kariyer platformuyla birlikte hayata geçirdiği “Borusan Eşitlik Okulu” ile toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırıyor. Borusan Grup çalışanlarının gönüllü olarak yer aldığı projede toplumsal cinsiyet eşitliği farklı başlıklarla ele alınıyor. Online olarak düzenlenen ve ücretsiz olan eğitimi tamamlayan katılımcılara ise sertifika veriliyor.

Bu okul eşitliğin farkındalığını artıracak
REKLAM ALANI

Toptalent kariyer platformu iş birliği ile yürütülen projede Borusanlı gönüllü eğitmenler, toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı konu başlıklarında eğitim videoları hazırladı. “Dünyada ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinde neredeyiz”, “Çalışma hayatında ayrımcı dil ve davranışlardan nasıl kaçınırız”, “Çalışma hayatında önyargıların önüne nasıl geçeriz”, “Çalışma hayatına yönelik kapsayıcı çözümler nelerdir”, “Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için nasıl bir yönetişim sistemi kurmak gerekir”, “Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet türleri nelerdir” konu başlıklarının yer alacağı eğitimler Borusan Grup şirketlerinden gönüllü çalışanlar tarafından verilecek. Eğitim videoları Toptalent’ın eğitim platformunda bir yıl boyunca herkese açık ve ücretsiz olarak yer alacak. Her modül sonunda katılımcılar bir test çözecek, yüzde 80 ve üzeri oranında başarı sağlayanlara “Borusan Eşitlik Okulu Başarı Sertifikası” verilecek.

Komiteler kuruldu

Borusan ayrıca, grup içerisinde Borusanlıların gönüllü olarak yer aldığı Borusan Eşittir komiteleri oluşturdu. Eşitlik Okulu eğitimleri de gönüllü Borusanlılar tarafından verilirken toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı çalışmalar komiteler tarafından takip ediliyor ve bu deneyimlerin herkesle paylaşılması hedefleniyor.

Şiddete sıfır tolerans

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önünde önemli bir engel olan şiddet konusunda da çalışmalar yürüten Borusan, 2020 yılında İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (Business Against Domestic Violance) oluşumuna katıldı. Gerekli görülen tüm eğitimler tamamlanırken şirket içerisinde politika ve rehber de yayımlandı. Şiddete sıfır tolerans gösteren Borusan, “Borusan Eşittir Platformu” kapsamında hazırladığı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hane İçi Şiddet Rehberi’nde Borusan Eşittir Taahhütnamesi ve ilkelerinin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilgilere yer verdi. Rehberin ana bölümünde hane içi şiddet ve şiddetin türleri yer aldı. İzinden psikolojik yardıma, güvenlik önlemlerinden başvuru merkezlerine kadar tüm destek mekanizmaları tanımlanırken rehberde çocuklara karşı şiddete yönelik bilgilere de değinildi.

“Farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz”

Borusan Eşitlik Okulu’nun Borusan’ın toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki on yıllık tecrübesinin bir yansıması olduğunu belirten Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, “Sürdürülebilirlik odak alanlarımızı iklim, insan ve inovasyon olarak belirlerken insan başlığımız altında konumladığımız toplumsal cinsiyet eşitliği, Borusan olarak öncelik verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Eşitliğe adanmış onuncu yılımızı kutlarken hem Borusan’ın eşitlik aksiyonlarını hem de edindiğimiz tecrübe ve deneyimi paylaşmanın değerli olacağını ve bu konuda farkındalık yaratacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Borusan Eşittir Platformu

Borusan’da toplumsal cinsiyet eşitliğinin kurumsal ve bireysel düzeyde benimsenmesi ve içselleştirilmesi gerektiği inancıyla 2015 yılı Kasım ayında kurulan “Borusan Eşittir Platformu” toplumsal cinsiyet eşitlik konusunda insan kaynakları politikalarından iletişime kadar geniş bir yelpazede somut sonuçlar elde etmeyi hedefliyor. “Borusan Eşittir” ile toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda her Borusanlı’nın bilinçlenmesi sağlanırken, kadın ve erkeğin sadece kağıt üzerinde değil zihinlerde de eşit olması için çalışılıyor.

Siyasette fırsat eşitliği

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (Un Women), TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (Kefek) ile işbirliği içerisinde Kadınların Siyasete ve Karar Alma Süreçlerine Katılımının Güçlenmesi Bilgi Paylaşım toplantısı düzenledi.  TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Dr. Fatma Aksal, kadınların siyasete etkin katılımının önündeki engellerden biri olarak siyasette kadına yönelik şiddetle mücadele etmenin önemini vurgulayarak, “Bu kapsamda özel önlemler alınması bir gerekliliktir. ‘Siyasette kadına yönelik şiddetin’ ayrı bir başlıkta sorun alanı olarak tanımlanmasını; bu şiddet türüyle etkin mücadele için oldukça önemlidir” dedi.

UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova da, “2023 genel seçimlerinde gözle görülür bir artış ile daha fazla kadın siyasetçinin yeni oluşacak mecliste görev alacağına inanıyoruz. Siyasi ve kamusal yaşamda daha fazla kadın lider olduğunda, tüm toplum bundan yararlanır. Siyasette ve hayatın her alanında kadınların şiddetten uzak, eşit hak ve fırsatlara erişebildiği bir dünya, sürdürülebilir kalkınma için elzemdir” diye konuştu.

Kadın İletişim Ağı

“Kamu satın alımlarında kadın girişimciler için iyileştirme” oturumunda konuşan KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem de “KAGİDER olarak kamu alımlarında kadın girişimcilerin payını artırmak hedefiyle birçok çalışmamızın yanı sıra ‘İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı’ projemizi hayata geçirdik. Projemizin ana hedefi; kadın girişimciler ve kadın girişimci örgütleri arasında bir iletişim ve dayanışma ağı oluşturmak,  kadınların iş pazarlarına ulaşmalarını sağlamak” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ