Arz güvenliği için yenilenebilir enerji
Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Murtaza Ata, “Üretime geçirdiğimiz ve her biri 1 MW DC’lik olan Güneş Enerjisi Santrali her yıl 5600 ağaç …
Kalyon Enerji İcra Kurulu Üyesi Murtaza Ata, “Üretime geçirdiğimiz ve her biri 1 MW DC’lik olan Güneş Enerjisi Santrali her yıl 5600 ağaç kurtarırken, yılda 1500 ton karbondioksit salınımını engelliyor” dedi.
Temiz elektrik sağlıyor
Yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin yerli teknolojiyle hayata geçirilmiş ilk, Avrupa’nın en büyük enerji santrali olan Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali (GES), Türkiye’nin yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji ihtiyacını karşılamak adına hayata geçirilmiş en büyük yatırımlardan.
Santral 2022 sonunda tam kapasiteye ulaştığında 2 milyon tonun üzerinde karbon emisyonunun önlemesinin yanında, 2 milyon haneye de temiz elektrik sağlayacak.
Murtaza Ata, Kalyon Karapınar GES ve Kalyon PV’de üretmekte oldukları enerji teknolojilerinin yanı sıra, yatırımına devam ettikleri 1000 megavat gücündeki rüzgar enerjisi santraline de dikkat çekerek, “Yenilebilir enerji, bir çevre meselesi olmanın ötesinde, enerji arz güvenliğinin hayati unsuru haline gelmiştir. Biz bu bakış açısıyla her güne 5 Haziran Dünya Çevre Günü bilinciyle yaklaşıyoruz” dedi.