25.11.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Memur-Sen’den Kamu İşveren Heyetinin zam oranları teklifine protesto

Memur-Sen, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında, Kamu İşveren Heyetinin sunduğu zam oranları teklifini yetersiz bularak, 81 ilde protesto düzenledi.

Memur-Sen’den Kamu İşveren Heyetinin zam oranları teklifine protesto
REKLAM ALANI

Memur ve memur emeklisinin iki yıllık zam pazarlığında kamu işveren heyeti dün ikinci teklifini yaptı.

Teklifi yeterli bulmayan Memur-Sen’e bağlı memur ve memur emeklileri 81 ilde eylem yaptı.

Ankara’daki eylemlerin adresi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasının önü oldu.

Slogan attılar

Memur ve memur emeklileri alana afiş ve pankartlarla geldi, slogan attı.

“Refah payı içeren gerçekçi teklif bekliyoruz” yazılı dövizler taşıyan grup adına konuşan Ankara İl Temsilcisi Nevzat Öylek, Memur-Sen ve 11 yetkili sendika ile 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinde masaya sundukları teklife karşı, Kamu İşveren Heyetinin verdiği yetersiz teklifleri protesto ettiklerini söyledi.

Kamu İşveren Heyetinin ilk teklifini 2 puan artırarak yüzde 25’e çıkardığını dile getiren Öylek, “Teklif, bu haliyle Merkez Bankasının 2024 enflasyon tahmininin 8 puan, 2025 için de enflasyon tahmininin 4 puan altında kalmıştır.” dedi.

“Kamu işveren kendi verileriyle çelişti”

Kamu İşveren Heyetinin, 2023’te enflasyonun yüzde 58 çıkacağını ve kamu görevlisinin yüzde 25 enflasyon farkı alacağını ifade ettiğini belirten Öylek şunları söyledi:

Peki 2024 yılı için beklenti olan yüzde 33 oranına ilişkin neden anlaşılır ya da hak verilir bir cümle kurulmuyor? Neden teklif hala beklentinin bile yakınına ulaşmıyor? Bu durum kamu işvereninin kendi verileriyle çelişmesi, kendi ifadeleriyle ters düşmesi ve kendi beklentilerini dahi görmemesi demektir.

Kamu İşveren Heyetinin teklifinin gerçekçi olmadığını savunan Öylek, ayakları yere basan, kamu görevlilerinin sesini ve piyasanın gerçeklerini gören bir teklif duymak istediklerini vurguladı.

Memur-Sen üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya geldi

“En doğru yer toplu sözleşme masasıdır”

Refah payı, en düşük memur mşında hesap hatası, emekli mşları, seyyanen yapılan zammın emekliliğe yansıtılmaması ve kira yardımı konularındaki tekliflerinin karşılıksız kaldığını aktaran Öylek, şöyle devam etti:

Şeflerin, müdürlerin ücret skalası bozuldu. ‘Düzeltilsin’ dedik, ses yok. ‘Mühendisler, büyük projelerle ülkeye katkısının karşılığını alamıyor’ dedik, ses yok. ‘Akademisyenler bilgisinin, fikrinin, akademik kariyerinin karşılığını alamıyor’ dedik, ses yok. ‘Kamu personel sisteminin bütünlüğü bozuldu, bunu düzeltmenin en doğru yeri toplu sözleşme masasıdır’ dedik, yine ses yok.

Öylek, akaryakıta ve ulaşıma gelen zamların herkesi zorladığını, emtia ürünleri ve kiralardaki artışların, geçim sıkıntılarını büyüttüğünü anlattı.

Memur-Sen üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya geldi

“Alın terinden tasarruf olmaz”

Kamu İşveren Heyetinin öngörülerinin tutmadığını ve refah payı uygulamasının şart olduğunu, hazırladıkları gerçekçi ve rasyonel tekliflere gerçekçi revizeler beklediklerini söyleyen Öylek, şunları kaydetti:

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2023 Seçim Beyannamesini açıklarken ifade ettiği ‘enflasyonun üzerinde en az büyüme oranı kadar refah payı vereceğiz’ vdi masada hayata geçirilsin. Büyük ve güçlü Türkiye için güçlü memur, güçlü memur için de refah payı şart. Onun için Memur-Sen olarak, bu meydandan bir kere daha haykırıyoruz. Alın terinden tasarruf olmaz. Emeğin karşılığı kısılarak bütçe büyümez. Gerçekçi ve akılcı rakamlarla teklif revize edilsin, refah payıyla memurun ve memur emeklisinin yüzü gülsün. Bize bahaneler üretilmesin.

Memur-Sen üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya geldi

Memur-Sen ne istemişti?

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için 3’er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.

Konfederasyon, 2025 için ise 6’şar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ