20.09.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Türkiye ile BAE arasında 50 milyar dolarlık anlaşma imzalandı

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 50.7 milyar dolarlık anlaşmaya varıldı. İki ülke arasında yatırım, ekonomi, sanayi, savunma, hukuk, yargı, yenilenebilir enerji ve uzay endüstrisi alanlarında 13 belge imzalandı.

Türkiye ile BAE arasında 50 milyar dolarlık anlaşma imzalandı
REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez çıkarması sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ticari ilişkiler amacıyla gerçekleştirdiği Körfez turu kapsamında son durak olan BAE’yi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret kapsamında BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, El Vatan Sarayı’nda iki ülke heyetleri arasındaki görüşmeye katıldı.

13 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretleri vesilesiyle Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında muhtelif alanlarda 13 belge imzalandı.

İşbirliği yapılacak alanlar

Enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşt, savunma sanayii, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda mevcut iş birliğinin derinleştirilmesi kararlaştırıldı.

Anlaşmaların tutarı 50.7 milyar dolar

Söz konusu alanlarda imzalanan anlaşmaların toplam tutarının 50.7 milyar dolar olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

İmzalanan anlaşmalar sonrasında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İmzalayacağımız ortak mutabakat metniyle ilişkilerimizi stratejik ortaklık düzeyine çıkartmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye ile BAE arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey mekanizmasıyla ilişkilerin en üst düzeyde ele alınmasını sağlayacaklarını bildirdi.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ