19.09.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Kurban Bayramı’nda çevre kirliliğinin önlenmesi için alınan tedbirler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine neden olabilecek fliyetlere alınan önlemleri paylaştı.

Kurban Bayramı’nda çevre kirliliğinin önlenmesi için alınan tedbirler
REKLAM ALANI

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, alınan tedbirler paylaşılmaya başlandı.

Özellikle çevre kirliliğinin önüne geçmek isteyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bir takım önlemler aldı.

Alınan önlemler kapsamında, bayram boyunca kurban kesim yerlerinde bakanlığa bağlı ekiplerin denetim yapacağı öğrenildi.

Kurban kesim yeri olarak cadde, sokak ve parkları kullananlar ile kesimden sonra kan, atık ve iç organları bu alanlarda bırakanlara, yetkili birimlerce gerekli yasal yaptırımlar uygulanacağı bilgisi aktarıldı.

Torbalar, ağzı iyice kapatılıp bağlanarak Kurban Bayramı süresince düzenli hizmet verecek belediye temizlik ekiplerine teslim edilecek.

Önlem almayanlara para cezası

Bakanlık, park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür fliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara, Çevre Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 3 bin 36 lir idari para cezası uygulayacak.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ