25.09.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

NATO üyeliği toplantısı: İletişim Bakanlığı’ndan açıklama geldi

İsveç’in NATO üyeliğine yönelik Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO heyetlerinin yer aldığı ‘Daimi Ortak Mekanizma’ toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. İletişim Başkanlığı’nca, toplantıda thhütlerin hayata geçirilmesinde kaydedilen ilerlemenin düzeyinin ele alındığı açıklaması yapıldı.

NATO üyeliği toplantısı: İletişim Bakanlığı’ndan açıklama geldi
REKLAM ALANI

Finlandiya ve İsveç…

NATO’ya üye olmak isteyen, bunun için de yolu Türkiye’den geçmek zorunda olan iki ülke.

Biri terörle mücadele konusunda Türkiye’nin şartını kabul etti ve arkasını sağlama aldı, diğeri de terör örgütü üyeleri ile araya mesafe koyacağına dair söz verdi, beklemeye başladı.

İsveç’in şimdi gözü kulağı Türkiye’nin vereceği kararda…

5 st süren toplantı

Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konuyla ilgili önemli bir toplantı yapıldı.

Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO heyetlerinin yer aldığı 3’lü mutabakat uyarınca tesis edilen ‘Daimi Ortak Mekanizma’nın 4’üncü toplantısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya NATO heyeti başkanı olarak NATO Genel Sekreter Kabine Şefi Stian Jenssen, İsveç heyeti başkanı olarak İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Jan Knutsson ve Finlandiya heyet başkanı olarak da Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovra katıldı.

İletişim Başkanlığı’ndan yaklaşık 5 st süren toplantıya ilişkin yazılı açıklama geldi.

İsveç, verdiği sözlerde ne kadar ilerledi?

Açıklama şöyle denildi:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar’ın başkanlık ettikleri heyetimizde Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma ve Adalet Bakanlıkları ile Milli İstihbarat Teşkilatı temsilcileri yer almıştır. Toplantıda, İsveç’in üçlü muhtırada yer alan thhütler bağlamında attığı adımlar ele alınmıştır. Başta, bu ülkede 1 Haziran 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni mevzuat olmak üzere terörizmle mücadelede alınmakta olan tedbirlerin terör örgütlerinin İsveç’teki fliyetlerine yönelik yansımaları, somut örnekler temelinde istişare edilmiştir. Bu çerçevede, üçlü muhtırada kayıtlı thhütlerin hayata geçirilmesinde kaydedilen ilerlemenin düzeyi ele alınmıştır. Katılımcılar Daimi Ortak Mekanizma’nın önemini vurgulamışlar ve müteakip somut adımlar üzerinde çalışmaya devam etmek hususunda mutabık kalmışlardır. 4 Nisan 2023 tarihinde NATO’ya katılan Finlandiya’nın, sürecin başında daimi olarak tasarlanan bu mekanizmanın toplantılarına katılmaya devam etmesi, terör örgütleriyle mücadelenin takibinin NATO üyeliğinden sonra da sürdürüleceğinin teyidi bakımından ayrıca önem taşımaktadır.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ