25.11.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Türkiye’nin milli uçakları ihracata kanatlandı

Türk savunma ve havacılık sanayisi şirketi TUSAŞ, geliştirdiği milli ve özgün platformlarla ihracat başarılarına yenilerini ekliyor.

Türkiye’nin milli uçakları ihracata kanatlandı
REKLAM ALANI

Türkiye, yerli ve milli çözümlerle savunma sanayisini güçlendirirken aynı zamanda ihracata yönelik fliyetler de yürütülüyor. 2023 yılında da ihracat başarılarını artırarak sürdürmek hedefleniyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), tesislerinde üretilen platformlardan 6 ülkeye ANKA, 2 ülkeye AKSUNGUR, 3 ülkeye ATAK helikopteri, 2 ülkeye HÜRKUŞ, 1 ülkeye ŞİMŞEK (Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi) satışı gerçekleştirildi.

Kurum bu teslimatların bir kısmını da tamamladı.

Şirket şu ana kadar Filipinler’e 4 ATAK, Kazakistan’a 3 ANKA, Kırgızistan’a 2 AKSUNGUR, Çad’a 3 HÜRKUŞ ve 2 ANKA, Nijer’e 2 HÜRKUŞ, Tunus’a 5 ANKA teslim etti.

TUSAŞ, Malezya’da fuarda

TUSAŞ, Asya-Pasifik Bölgesi’nin en geniş çaplı savunma fuarlarından Malezya’daki Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı’na (LIMA 2023) katıldı.

Şirket, geliştirdiği hava araçlarını başta Malezya olmak üzere bölge ülkelerinin askeri ve sivil yetkililerine tanıttı.

Şirketin ihracat fliyetleri aktarıldı

TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Bertan Kurt, fuarda, şirketin ihracat fliyetlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

“Geçen yıl 1 milyar dolarlık sipariş alındı”

Kurt’un verdiği bilgiye göre, 2018 yılından itibaren istikrarlı büyüme stratejisi yakalayan şirket, özgün ürünlerinin pazarda yer almasıyla geçen yıl 1 milyar dolarlık sipariş aldı. Şirket son 5 yıl içinde ise 13 ülkeyle toplam 3,3 milyar dolarlık kontrat imzaladı.

Son 3 yılda yaklaşık 2,5 milyar dolarlık yeni iş geliştirme kontratı

Uçak yapısallarında da dünyanın önde gelen firmalarıyla çalışan TUSAŞ, son 3 yılda yaklaşık 2,5 milyar dolarlık yeni iş geliştirme kontratı imzaladı.

Yılın ilk 3 ayında 300 milyon dolarlık sözleşme

Bu yılın ilk 3 ayında 300 milyon dolarlık sözleşme imzalayan TUSAŞ, seri üretimdeki ATAK helikopteri, ANKA ve AKSUNGUR insansız hava araçları, HÜRKUŞ uçağı ile 2 milyar dolarlık yeni satış gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yeni hedef bölge Güney Amerika

2023 hedefleri arasında Güney Amerika bölgesine giriş yapmak önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

İş geliştirme hedefleri:

Uçak yapısallarında ise bu yıl ki yeni iş geliştirme hedefi 550 milyon dolar olarak belirlendi.

Şirketin 2023 yılında yurt dışından beklediği yeni kontrat bedeli yaklaşık 3 milyar doları buluyor.

Son 5 yılda 2,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren TUSAŞ, 2023’te 1 milyar dolar ihracat rakamını yakalamayı amaçlıyor.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ