28.09.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Bakan Varank’tan CNN Türk canlı yayınında CHP’ye ‘doğalgaz keşfi’ tepkisi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programıda açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Varank’tan CNN Türk canlı yayınında CHP’ye ‘doğalgaz keşfi’ tepkisi
REKLAM ALANI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programıda açıklamalarda bulundu. Bakan Varank’ın açıklamaları özetle şöyle: Burada bulunan gaz rezervinin ekonomik olarak ne kadar büyük bir getirisi olacağını ödeğimiz enerji faturasından bile görebiliriz. Önemli olan bu keşfin milli olarak yapılması ve bu yapının milli olması. Geçtiğimiz günlerde enerji alanında dünyada güçlü oyunculardan bir ülkenin temsilcisiyle bir araya geldik, isim vermeyeceğim. Keşfettiğimiz gazdan bahsettik. Bize şöyle bir soru soruldu: ‘Burada hangi ülke ile çalışıyorsunuz?’ Dedik ki ‘Biz kendimiz çalışıyoruz.’ İnanamadı ve tekrar sordu. Biz de milli olarak tek başımıza çalışıyoruz dedik. İlk tepki ‘Beraber çalışabilir miyiz?’ oldu. Önemli bir noktada bu gazın yüzde yüz milli olması. Dünyada böyle çok fazla bir ülke yok. Bütün ülkeler alternatif kaynaklar arıyor. Bizler sizden gaz alıyoruz, bu rakamı artırabilir miyiz dediğinizde, ikili ilişkileriniz iyiyse bunu elbette şeklide yanıt alıyorsunuz. Ama siz hükümet olarak gittiğinizde masanın karşısında gittiğinizde karşınıza çıkan Avrupalı Amerikalı şirketler bizim şu an size verecek gazımı yok diyebiliyor. Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu gazı keşfettik böyle bir başarı elde ettik. 

Gazı Kilyos bölgesinden çıkacağız. Şu an Karadeniz’deki gemilerin yanaşabileceği en yakın liman Kilyos’ta. Biz böyle yatırıma başlamamış olmasaydık çok daha uzun bir zaman alacaktı.

CHP neye inanıyor ki zaten? Biz onlarla mücadele ede ede limanı hazır hale getirdik. Bu gaz keşfinden sonra da  Enerji Bakanımızın,  Melih Han Bey’in yoğun çalışmaları sayesinde karayla buluşturuyoruz. Oraya gidip o işin büyüklüğünden etkilenmemek mümkün değil. Bu iş Türkiye’ye ekonomik anlamda çok büyük bir katkı sağlayacak. Enerji faaliyetleri, sanayideki rekabeti sağlayan en önemli etkenlerden.

ESKİ ENERJİ BAKANI HİLMİ GÜLER’DEN AÇIKLAMA

Yayına bağlanan Hilmi Güler ise şu açıklamaları yaptı: “2007 yılında Akçakoca’da kurduğumuz gazı kullanıyorlar. Sanırım bunun farkında değiller. Şu an evlerde kullanılıyor. Biz Karadeniz’de taramaları yaptık ve 2007’de bir rafine tesisi kuruldu.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ