24.11.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Sanat dijitalleşiyor

AYLİN RANA AYDİN – Project İstanbul’un 2009 yılında, dijital projeler, dijital sahne teknolojileri ve yeni nesil medya alanında hizmet vermek …

Sanat dijitalleşiyor
REKLAM ALANI

AYLİN RANA AYDİN – Project İstanbul’un 2009 yılında, dijital projeler, dijital sahne teknolojileri ve yeni nesil medya alanında hizmet vermek amacıyla kurulduğunu hatırlatan Ergin, “Süreç içerisinde Türkiye’de birçok öncü projeye imza attık. 18. KralTV Müzik ödülleri, Miss Model of Turkey, Altın Portakal Film Festivali, Türkiye Müzik Ödülleri, gibi birçok projenin teknolojik sahne uygulamalarını ve içeriklerinin proje partneri olduk. 12 yıllık serüvenimizde Türkiye’ye ilk ödülümüzü geçen yıl Şerefiye Sarnıcı projemiz ile Amerika’dan Muse Creative Awards’ı kazanarak ülkemize getirdik. Günümüzde dijital sanatın ve dijital müzeciliğin ön plana çıkması ile birlikte biz de bu alanda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

ABD’den üç ödül

Ergin, şöyle konuştu: “Muse Creative Awards kapsamında iki farklı işimiz ile üç ayrı kategoride iki platinum ve bir silver olmak üzere üç ödül aldık. İki ödüle layık olan Kütahya Frig Vadisi Immersive Room projemizde üç duvar ve zemini projeksiyon sistemleri ile boyadık. Yapay zeka teknolojisini kullanarak Kütahya’nın kültürel mirasları arasında yapay zeka geçişleri yaptık. Bu uygulama daha önce düşük çözünürlüklerde yapılsa da 12.000 piksel boyutunda dünyada ilk kez üretilen bir proje oldu. Bize Muse Creative Awards en iyi sürükleyici deneyim kategorisinde ödülü getiren temel sebeplerden biri de buydu. Yaklaşık 300 bin kişinin katıldığı Konya Bilim Festivali projemizde ise etkinlik içerisine entegre ettiğimiz video mapping gösterimiz, sürükleyici deneyim alanları, kullandığımız sahne teknolojileri sistemlerimiz ve 200 drone ile yaptığımız drone şov bize Muse Creative Awards en iyi etkinlik teknolojileri kategorisinde ödülü getirdi.”

Dijital çağın ihtiyacı

Dijital sanatın gelişimini değerlendiren Ergin, Türkiye veya dünya olarak ayrım yapmaksızın, günümüzde sanatın dijitalleşmesinin çok popüler bir duruma geldiğini açıkladı. Birçok sanat dalını bilgisayar ortamında yapay zeka teknolojileri ile birleştirerek farklı sonuçlar ortaya çıkardıklarını dile getiren Ergin, “Gelecekte ise bu kavramların yerini farklı algoritmaların oluşturmasını, teknoloji ile sanatın daha da bütünsel olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Ergin, hizmet ihracatı ile hem Türkiye’nin marka değerine hem de ekonomiye katkı sağladıklarını açıkladı.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ