20.09.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Kadın girişimcinin raflarda yeri hazır

Aylin Rana Aydin – CarrefourSA, girişimciliğe ve yerli üretime desteğini sürdürmeye devam ediyor. Toplam 43 ilde 850 mağaza, 11 binden fazla …

Kadın girişimcinin raflarda yeri hazır
REKLAM ALANI

Aylin Rana Aydin – CarrefourSA, girişimciliğe ve yerli üretime desteğini sürdürmeye devam ediyor. Toplam 43 ilde 850 mağaza, 11 binden fazla çalışanla faaliyetlerini yürüten şirket, bayilik sistemiyle girişimciliğe, öz marka ürünleriyle de yerli üreticiye güç veriyor. Bayilik sistemiyle Türkiye’de 15’i kadınlardan oluşan 150 bayi de CarrefourSA bünyesine katıldı. Türkiye’nin her yerinde 500 öz markalı ürünü tüketicilerle buluşturduklarını söyleyen CarrefourSA Kategori Genel Müdür Yardımcısı Murat Dinçer, “CarrefourSA olarak yerli ürün ve yerli tarımı desteklemeyi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Coğrafi işaretli ürünleri bünyemize alarak hem yerel çeşitliliği koruyoruz hem de üretimin devamlılığını sağlayarak küçük çiftçinin ürünlerinin markalaşmasını sağlıyoruz. Şu anda toplam satışlarımızın yüzde 15’ini öz markalı ürün satışlarından elde ediyoruz. Gelecek 3 yılda bu oranı yüzde 25’e çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

İhracat yolculuğu

Pamukkale’nin CarrefourSA’nın kadın üreticilere ve girişimcilere verdiği desteğin en güzel örneklerinden biri olduğunun altını çizen Dinçer, şöyle konuştu:

“2009 yılında, Denizli’nin Güney ilçesinde, Selda Tokat’ın ‘kaliteli ürünü doğru fiyata, geniş kitlelere ulaştırma’ hayaliyle başlayan yolculuk bugün 13’üncü yılında. Yüzlerce çiftçi, üzümünü bu şirket için üretir hale gelmiş durumda. Ürünler CarrefourSA çatısı altında Türkiye’nin her yerinde tüketiciyle buluşuyor. İlk etapta sadece yurt içi pazara hitap eden ürünler, bugün geldiği noktada bir ihracat ürünü olarak Türk girişimcisinin, Türk tarımının, Türk marka vizyonunun yurt dışında da öncülüğünü yapmaya başladı. Bugün KKTC ile başlayan yolculuğun önümüzdeki dönemde yeni pazarlarla devam etmesi için çalışmalarımız ve desteklerimiz devam ediyor.”

Dinçer, kadın girişimcilerle iş birliklerinin devam edeceğini söyledi.

Yerel üretimi canlandırdı

Denizli’de hayata geçirdiği girişimle bölgede hem yerel üretimi hem de istihdamı canlandıran Pamukkale’nin genç kuşak temsilcisi Selda Tokat, “Bu hayali gerçekleştirmek için 2009 yılında CarrefourSA ile yollarımız kesişti. Aldığımız bu destekle hemen çalışmalara koyulduk. CarrefourSA raflarında
10 yılı aşkın süreçte keyifli bir büyüme yolculuğu yaşadık. Her geçen yıl artan satışlarla ailemiz giderek büyüdü” dedi.

 

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ