27.09.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Atık gereç ve hurda kamyondan ‘mobil askeri füze rampası’ yaptılar

Atık malzeme ve hurda kamyondan ‘mobil askeri füze rampası’ yaptılar S-400’e benzeyen sanat eseri 1 ay boyunca ziyaretçiye açık olacak SAMSUN …

Atık gereç ve hurda kamyondan ‘mobil askeri füze rampası’ yaptılar
REKLAM ALANI

Atık malzeme ve hurda kamyondan ‘mobil askeri füze rampası’ yaptılar

S-400’e benzeyen sanat eseri 1 ay boyunca ziyaretçiye açık olacak

SAMSUN – Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Eker başkanlığındaki tasarım ve uygulama ekibi, Sıfır Atık Projesi ve atıktan sanata uygulaması kapsamında hurda kamyon, plastik şişe ve altyapı borusu kullanarak S-400’e benzeyen ‘mobil askeri füze rampası’ yaptı.

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Eker başkanlığındaki öğretmen ve öğrenciler, TEKNOFEST için 5 sanatsal tasarım projelendirdi. Bu projelerden 2 tanesi ise hayata geçirildi. Sıfır Atık-Atıktan Sanat Mobil Askeri Füze Rampası ve Mühim-Mat isimli enstalasyon sergisi bugün OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görücüye çıktı. 5 bin atık plastik şişe, altyapı borusu ve hurda kamyondan yapılan mobil askeri füze rampası eseri, sergiyi ziyaret edenler tarafından büyük beğeni aldı.

“Hurda kamyon ve atık plastiklerden füze rampası yaptık”

“5 bin plastik şişe, hurda kamyon, altyapı borusu ve boya kullandık”

Mühim-Mat

Mühim-Mat adlı eser hakkında da açıklamada bulunan Prof. Dr. Eker, “Bu eserdeki amacımız; sanatsal tasarımlardan biri olan “Zarf ve Masruf” kapsamlı silindir formlar üzerine uygulanmış resim çalışmaları ve bu çalışmaları taşıyan mühimmat kasaları arasında bir ile karakterize ‘mühim-mat’, askeri önem ve gereklilik sergileyen havan topları, roket atar mermileri ve diğer küçük çaplı füzelerin yıkıcı, caydırıcı ve öldürücü tesirlerinin ötesinde estetik, sanatsal ve görsel aksi istikamet gözeten daha insani hikayelendirmeyi ön plana çıkarmaktadır. Her havan topu, mermi ya da füzelerin tahrip gücü yerine sanatsal tasvip gücünü öncelemek ve savaş teknolojilerinin koruma ve savunma gerekçelerine inancın ve buna ilişkin bakış açısının sanat vasıtasıyla daha yumuşak ve insani değerler ile sorgulanmasına imkan sunmuştur” ifadelerini kullandı.

Füze rampası eserinin yapımında Prof. Dr. Metin Eker’in yanı sıra araştırma görevlileri Pelin Öztürk, Ece Büşra Eryılmaz, Kemal Aydın, Mehmet Hakan Mamuş, teknisyen Hakan Sezgin ile öğrenciler Şeyma Mol ve Feride Çakmak yer aldı. Esere; SASKİ korega boru, Samsun Büyükşehir Belediyesi vinç ve tır taşıma, OMÜ metal iskelet, İlkadım Belediyesi ise kamyon, kaynak, montaj ve plastik atık malzeme desteği verdi.

Kaynak: / – Güncel
REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ