29.09.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

‘Standardizasyon’ 81 ile yayılacak

EKONOMİ SERVİSİ – Dün düzenlenen TSE 61. Olağan Genel Kurulu’na Bakan Varank’ın yanı sıra, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin de katıldı. Bakan …

‘Standardizasyon’  81 ile yayılacak
REKLAM ALANI

EKONOMİ SERVİSİ – Dün düzenlenen TSE 61. Olağan Genel Kurulu’na Bakan Varank’ın yanı sıra, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin de katıldı.

Bakan Varank, TSE’nin teknoloji alanında yetkilendirmeler yapmaması durumunda üreticilerin Türkiye’de inşası gerçekleşen Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesine hiçbir ürün tedariki yapmalarının mümkün olmayacağını dile getirdi. TSE Başkanı Adem Şahin ise şunları söyledi:
“Enstitü olarak hedeflerimizi üç düstur üzerine inşa ediyoruz. Bunlardan ilki, ‘standart hazırlama süreçlerinde küresel alanda belirleyici ve söz sahibi bir kuruluş olmak.’ Çünkü biz, standardizasyon faaliyetlerini ekonomik büyümenin ve sürdürülebilirliğin hayati unsurlarından biri olarak görüyoruz. Dünya ekonomisine yön veren ülkelere bakıldığında bu ülkelerin standardizasyon faaliyetlerine büyük önem atfettiği açık bir biçimde ortadadır.

Sanayimizi güçlü ve sürdürülebilir kılmak için birçok alanda strateji oluşturan enstitümüz de sanayi ve teknoloji ekosistemimizin gelişimine standardizasyon boyutuyla önemli katkılar sağlıyor.

Standardizasyon altyapımızı daha güçlü kılmak, bu kültürü ve bilinci ülkemizde yaygınlaştırmak amacıyla yürüttüğümüz Standardizasyon Sisteminin Geliştirilmesi ve Farkındalığın Artırılmasına Yönelik Teknik Yardım Projesi kapsamında birçok şehrimizde etkinlikler düzenledik. Standardizasyon çalışmalarına profesyonel bir yaklaşım getiren bu projeyle, Türkiye’deki standardizasyon sistemini 81 ilimize yaymayı ve bu alandaki verimliliği artırmayı hedefliyoruz.”

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ