19.09.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Polisan Holding ilk çeyrekte kârını 3 kat artırdı

Buna göre holdingin konsolide gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 132,6 artarak 826.1 milyon TL, FAVÖK marjı 1.4 puan yükselerek yüzde …

Polisan Holding ilk çeyrekte kârını 3 kat artırdı
REKLAM ALANI

Buna göre holdingin konsolide gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 132,6 artarak 826.1 milyon TL, FAVÖK marjı 1.4 puan yükselerek yüzde 19.1 ve net karı da 3 katlık büyümeyle 131.2 milyon TL oldu. Polisan Kansai Boya’nın dahil olduğu kombine finansal sonuçlara göre de kombine gelirlerde yüzde 87.5’lik büyüme gerçekleşti ve 1.4 milyar TL’ye ulaşıldı. Kombine FAVÖK marjı yüzde 19.8’e çıkarken, net karı 144.7 milyon TL olarak gerçekleşti, burada yaşanan artış da 3 kat oldu.

Doğru ürün miksi

Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, finansal sonuçları şöyle değerlendirdi:

“Türkiye ekonomisinin kendi sorunlarına Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle küresel piyasalarda yaşanan bozulma ve maliyet artışları da eklenince aslında herkes için zor bir ilk çeyrek yaşandı. Ancak bu dönemde grup şirketlerimizin, portföylerinde, pazar dinamiklerine ve müşteri beklentilerine cevap verebilecek ürünlere ağırlık vermesi ve etkin çalışma sermayesi yönetimi ile güçlü sonuçlar kaydettik. Güçlü tedarikçi ilişkilerimiz ve etkin stok yönetimi ile hem müşteri memnuniyeti hem de karlılık alanında fark yaratmaya devam ettik.”

Mehmet Hacıkamiloğlu, Polisan Kansai Boya hakkında da, “Doğru ürün miksi, etkin hammadde maliyet yönetimi, KAIZEN ve Yalın 6 Sigma Yeşil Kuşak teknikleri sayesinde operasyonel karlılığımızı artırdık. Marka algısına yönelik yatırımlarımızın yanı sıra, e-ticaret faaliyetlerimize odaklanıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ