29.09.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

‘Döviz kredisiyle işlem yapmaktan vazgeçin’

Samsun’da ‘İş Dünyası Buluşması’na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, şunları söyledi:  “Türk Lirası ile işlem yapın. İş dünyasına net …

‘Döviz kredisiyle işlem yapmaktan vazgeçin’
REKLAM ALANI

Samsun’da ‘İş Dünyası Buluşması’na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, şunları söyledi: 

“Türk Lirası ile işlem yapın. İş dünyasına net olarak sesleniyorum. Bugüne kadar enflasyonun katbekat altında kredilerle esnafımızdan KOBİ’lerimize, KOBİ’lerimizden büyük işletmelere kadar bu oranlarla yatırım yapabildiniz mi? Kim yapacak bu yatırımları? Siz yapacaksınız. Göreceksiniz çok hızlı bir şekilde tek rakamlı işsizliğe doğru gidiyoruz. Çarklar dönüyor. İşler iyi ve bu verdiğimiz kredileri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Böyle al, parayı dövize git, tüket, yata, kata, altına değil istihdam yaratacağınız yerlere götüreceksiniz. Çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Proje bazlı çalışıyoruz. Selektif kredi anlayışını net olarak uyguluyoruz ve asla taviz vermiyoruz. İş dünyasına sesleniyorum; kazanmıyor musunuz? Çalışanlarınızla paylaşmıyor musunuz?” 

‘Enflasyon düşecek’ 

Bakan Nebati yeni açıklanan kredi paketinin kalkınma yatırım bankası ve kamu bankaları aracılığıyla verileceğini ifade etti. 

İş insanlarına yatırımlarına devam etmeleri konusunda seslenen Bakan Nebati şöyle devam etti: 

“Sorunlara gözlerimizi kapayıp, halı altına süpürenlerden değiliz. Sorunlara karşı paydaşlarımızla nasıl çözüleceğine dair kafa yoruyoruz. 2018’den beri yükselen döviz kuru küresel fiyatlarla birleşince enflasyon arttı. Ne yaptığımızı biliyoruz, bu işin üstesinden geleceğiz. Allah’ın izniyle bu enflasyonun üstesinden gelecek de yine Türkiye’dir, yine biziz. Göreceksiniz enflasyon, yatırımlara devam ettiğimiz sürece çok yakın zamanda tek haneli rakamlara inecektir. Çok ucuz kredi veriyoruz, yatırımlara devam edin. 150 milyar liralık ve yüzde 9’a kadar faiz oranıyla enflasyonun yüksek seyrettiği dönemlerde Türkiye ekonomisinin modeline uygun bir şekilde üretim, ihracat, turizm, teknolojik alanlarda yatırım yapacak tarım da dahil olmak üzere kim varsa önlerine bunları sunuyoruz.” 

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ