24.09.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Yeni başkan Turan

TÜSİAD’ın dün düzenlenen genel kurulunda TÜRKONFED Başkanı ve ODE Yalıtım’ın sahibi Orhan Turan, TÜSİAD Başkanlığı görevini Simone Kaslowski’den …

Yeni başkan Turan
REKLAM ALANI

TÜSİAD’ın dün düzenlenen genel kurulunda TÜRKONFED Başkanı ve ODE Yalıtım’ın sahibi Orhan Turan, TÜSİAD Başkanlığı görevini Simone Kaslowski’den devraldı. Öte yandan Orhan Turan’ın TÜSİAD Başkanı olması nedeniyle TÜRKONFED Başkanlığı görevini bırakmasıyla bu göreve de iş insanı Süleyman Sönmez seçildi.

Muazzam potansiyel

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan genel kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Ukrayna krizinde önemli çaba gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Türkiye uygun iklimi, biyo-çeşitliliği geniş tarım alanları ile tarım ve gıdada muazzam potansiyeli olan bir ülke. Yeter ki doğru politikaları iyi bir planlama ile uygulayalım. Batı arz zincirlerinde çeşitlendirmeye gidecek. Kovid-19’dan sonra gündeme gelen bu eğilim daha da güçlenecek. Batı, Rusya’ya bağımlılığını azaltmaya çalışırken, Rusya da başta yüksek teknolojili ürünler olmak üzere Batı’ya bağımlılığını azaltmaya çalışacak. Bu durum Türkiye’ye birçok yeni imkan yaratacak. Barış tesis edildiğinde belirginleşecek yeni düzende Türkiye’nin elinin bugünkünden daha güçlü olacak olması kuvvetle muhtemel. Türkiye, Ukrayna krizin başlangıcından beri krizin sonlanması için ciddi çaba harcıyor. Bu da Batı bloğu içinde Türkiye’ye dönük olarak son yıllarda gözlemlediğimiz tutumda değişimlere yol açıyor. Türkiye’nin oynadığı kilit rol Batı ile ilişkilerin daha yapıcı zeminde ilerlemesi için bir fırsat yaratıyor.”

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ