24.09.2024 - Samsun Şehrine Hoşgeldiniz!
REKLAM ALANI

Samsun’da en çok işlenen bilişim cürmü: “Bilişim sistemine girme ve dataları yok etme cürmüne bağlı olarak ‘dolandırıcılık’ suçu”

SAMSUN – SAMSUN – Samsun’da en çok rastlanılan siber (bilişim) suçunun “Bilişim sistemine girme ve verileri yok etme suçuna bağlı olarak …

Samsun’da en çok işlenen bilişim cürmü: “Bilişim sistemine girme ve dataları yok etme cürmüne bağlı olarak ‘dolandırıcılık’ suçu”
REKLAM ALANI

SAMSUN – SAMSUN – Samsun‘da en çok rastlanılan siber (bilişim) suçunun “Bilişim sistemine girme ve verileri yok etme suçuna bağlı olarak ‘dolandırıcılık’ suçu” olduğunu belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından emniyet binasında bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Toplantı Salonunda SİBERAY Projesi hakkında Farkındalık ve Tanıtım Semineri verildi. Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ın da katıldığı seminerde bilişim suçları ile ilgili ve önleyici hizmetler kapsamında yapılan çalışmalar göz önüne serildi.

“Amacımız: güvenli internet kullanımı için kullanıcılara yol göstermek”

En çok rastlanılan bilişim suçu: verileri yok etme ve nitelikli dolandırıcılık

Mobil bankacılık ve sahte link üzerinden dolandırıcılık

Nitelikli dolandırıcılık konusunda da çok fazla müracaatın geldiğini dile getiren eğitmenler, şu ifadeleri kullandılar:

Seminerde ayrıca Samsun’da İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 24 saat esaslı olarak ‘siber devriyeler’ ile bilişim suçlarını kontrol ettikleri belirtildi. – SAMSUN

– Son Dakika Haberleri

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ